четвер, 14 лютого 2019 р.

Кабмін: Відстань між бібліотеками повинна бути не менше ніж 3 кілометри




Кабінетом Міністрів України затверджено Державні соціальні нормативи забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні.

Встановлення відповідних показників мінімального рівня забезпечення населення мережею публічних бібліотек створить належні умови доступу до інформації у сільській місцевості та об’єднаних територіальних громадах, в яких відсутні публічні бібліотеки.

Ці Державні соціальні нормативи, затверджені постановою КМУ від 06 лютого 2019 року № 72, встановлюють показники мінімального рівня забезпечення населення мережею публічних бібліотек та створюють належні умови доступу до інформації.

Публічні бібліотеки повинні бути доступні для населення не менше 40 годин на тиждень. Час роботи публічної бібліотеки не повинен повністю збігатися з часом роботи основної частини населення території, що обслуговує бібліотека.

У населених пунктах чи житлових масивах, де публічні бібліотеки відсутні, бібліотечне обслуговування населення здійснюється за допомогою нестаціонарних форм (бібліотечний пункт, пересувна бібліотека тощо).

Публічна бібліотека повинна мати один комп’ютер на 500-1500 осіб зони обслуговування. Публічна бібліотека оснащується комп’ютерною технікою та іншим обладнанням, пристосованим до потреб сліпих, осіб з порушенням зору та осіб з дислексією.

Бібліотечне обслуговування міського населення організовується з розрахунку, щоб відстань між публічними бібліотеками була не менше ніж 3 кілометри. У розрахунок мережі публічних бібліотек у містах та селищах міського типу не включаються районні та обласні бібліотеки, які функціонують у відповідному населеному пункті.

Джерело: Юридичний факт

Немає коментарів:

Дописати коментар