понеділок, 8 липня 2019 р.

Електронна петиція Президентові України


7 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський публічно повідомив у своєму Твіттері наступне:

   "Ми хочемо відбудувати міст у Станиці Луганській. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші – і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко впораємося."

Однак проведення українською стороною будь-яких ремонтно-відновлювальних робіт на окупованих Російською Федерацією територіях до їх визволення свідчить про:

- визнання Президентом Україні окупаційного режиму законним. Адже згідно зі ст.133 Конституції України систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села. Ніяких станиць до складу нашої держави не входить;

- співпрацю української влади з окупаційним режимом (колабораціонізм), оскільки офіційна влада заявляє про відновлення інфраструктури окупованих територій у період перебування на них окупаційних військ;

- використання коштів платників податків для забезпечення інфраструктури, якою безперешкодно користуються окупаційні війська.

Річ у тім, що згідно з ч.2 ст.29 Бюджетного кодексу України саме податки та збори (включаючи військовий збір), сплачені фізичними та юридичними особами, формують загальний фонд Державного бюджету України. Виходить, що замість посилення Збройних Сил України у період військової агресії зібрані кошти будуть направлені на відновлення територій, на яких перебувають окупаційні війська. Отже, платники податків змушені будуть утримувати окупантів за свій кошт.

До того ж, знаходження мосту на окупованій території не дозволить українській стороні контролювати якість проведених робіт, а також цільове використання бюджетних коштів. Це відкриє шлях до корупційних зловживань з обох сторін. І ніхто не дасть гарантій того, що відновлений міст чи інші об'єкти інфраструктури на окупованих територіях не будуть зруйновані знову.



Щойно її оприлюднять, як я поширю посилання на дане звернення для його підписання.

Головне фото: https://tehnopolis.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар