вівторок, 27 листопада 2018 р.

За пошкоджений товар можна не платити






Колись у Чернігові, на вході до магазину «ТКАНИНИ», я бачила знак з перекресленим дитячим візком. Він натякав мамам на те, що вони брудними колесами своїх візків із ручками та підніжками, які за все чіпляються, можуть зіпсувати або пошкодити метри й кілометри дорогого матеріалу.

Попри кричущу нетолерантність такого підходу, побоювання власників і адміністрації магазину цілком обґрунтовані. Адже вони не зможуть змусити матусю, яка у вузькому проході між рулонами випадково проїхала по одному з них дитячим візком (чи ще гірше, зачепила ручкою звисаючий зразок тканини і порвала його), купити його чи просто відшкодувати його. Тому що згідно з п.2 ч.1 ст.664 і ч.1 ст.668 ЦК України ризик випадкового знищення або пошкодження товару несе продавець до передачі його покупцеві в розпорядження, тобто до розрахунку за нього на касі.

Але наголошую, що це стосується лише випадкового знищення чи пошкодження товару. Якщо ж це сталося через те, що дитина втекла від Вас і зіпсувала тканину, це вже заподіяння шкоди малолітнім, тому йтиметься про відшкодування шкоди Вами як її батьками.

Немає коментарів:

Дописати коментар